Scholingsproject

Om onderwijs te kunnen geven is het hebben van een school met goede faciliteiten een eerste voorwaarde. Dit geldt ook voor de praktijkschool die onze  stichting van plan is te gaan bouwen in Ghana. We zijn nu druk bezig om hiervoor geld in te zamelen. Er is ca. €17.500 nodig om de school te bouwen.
Om alvast met de opleidingen te kunnen starten, is een deel van een hotel, ingericht als tijdelijk leslokaal. Hier worden onder andere gratis naailessen aan vrouwen gegeven, die met de opgedane kennis opdrachten kunnen aannemen en geld kunnen verdienen. Nadat de vrouwen de opleiding met succes hebben afgerond, krijgen ze (gratis) een naaimachine waarmee ze thuis kunnen werken. Met een bedrag van ongeveer € 20,- per maand kan een gemiddeld gezin In Ghana al rondkomen
Er komen nog steeds veel aanvragen binnen van mensen die graag een opleiding willen volgen. Aanvragen die we lang allemaal niet kunnen honoreren vanwege de beperkte lesruimte waarvan nu nog sprake is. De nieuw te bouwen school moet hier dus verandering in brengen! Indien alles financieel haalbaar blijkt, dan willen we ook nog een aparte afdeling oprichten waar onder andere naaimachines en rolstoelen worden gerepareerd.
Deze afdeling moet ongeveer werk bieden aan 40 personen. Om dit te realiseren is ongeveer € 7.500,- nodig, een bedrag dat we via donaties binnen hopen te krijgen.

Bestuur

Voorzitter: C. Stienstra

Secretaris: Mw. H. van Weert

Penningmeester:
Dhr. F. Roorda

Contactgegevens

Help2Help Afrika
Kwelderland 6, 9205 EW Drachten
Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

telefoon: 06 - 20 30 23 12

Stichtinggegevens

Bankrekening:
NL33 RBRB 0850 1368 30
t.n.v. Stichting Help2Help Afrika

KvK-nummer:
55 27 21 34

RSIN/fiscaal-nummer
851633845
ANBI in aanvraag

©  Help  2 Help Afrika 2021. Deze website is gemaakt door Frans Roorda